EVENTMANAGEMENT

In de afgelopen jaren organiseerde ik onder meer een persconferentie voor Vaders Voor Lezen, een congres over de aanpak van laaggeletterdheid voor Stichting Lezen & Schrijven en boekpresentaties voor onder meer Annemarie Oster en Alex Boogers. Ook organiseer ik samen met de Rode Raaf voor het derde jaar de Nationale Voorleeslunch voor ouderen, in opdracht van de Leescoalitie.

EDUCATIE

In opdracht van de CPNB organiseerde ik diverse educatieve projecten, waaronder Boekenweek Live! en Nederland Leest Live!. Ook begeleidde ik de totstandkoming van lespakketten bij de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen en de Nederlandse Kinderjury. Verder schreef ik voor Uitgeverij Querido deze lesbrief.

PERS & PUBLICITEIT

Een bijzonder project verdient de juiste media- aandacht. Dit is wat mij drijft bij het schrijven van een persbericht tot en met het opzetten van een mediacampagne. Zo begeleidde ik grote campagnes rondom Vaders Voor Lezen en het Jaar van het Voorlezen, maar deed ik ook gerichte persbenadering voor bijvoorbeeld Renate Dorrestein en Ronald Giphart.

TEKSTSCHRIJVEN

Communicatie draait om tekst, of het nu gaat om persberichten, programma- of websiteteksten. Zo schreef ik een Voorleescursus voor de HEMA Academie en persberichten voor onder anderen Stichting Future Bites. Ook schreef ik de websiteteksten voor de Leescoalitie en deed ik naast de productie ook de eindredactie voor de glossy Karakter van kaasmaker Old Amsterdam.

PROJECTCOÖRDINATIE

Structuur brengen in grote campagnes en opdrachten inhoudelijk vormgeven: ik coördineer projecten graag van begin tot eind. Zo ben ik projectleider van de Zapp Theaterprijs en de campagne Vaders Voor Lezen. Ook stelde ik voor de Leescoalitie een 

Ambitie-agenda 2015-2025 op.

PRODUCTIE EN PROGRAMMERING

Soms zoek je gewoon iemand die de productie op zich neemt: draaiboeken maakt, techniek en horeca aanstuurt, schakelt tussen opdracht-gever en locatie etcetera. Zo produceerde ik onder meer de Avond van het Spannende Boek 2013 en 2014. Ik denk ook graag inhoudelijk mee over programmering en sprekers. Zo heb ik in mijn tijd bij de CPNB de programmering voor Manuscripta en het Boekenbal gedaan.